Thursday, July 27, 2006

Chapter 88 - My Empty Stomach II

Today and tomorrow... la la la la la...

Last night I went to watch Pegasus -vs- Phantoms. Yep..that's right folks, MB Cup dah start. Kejadah lah korang nak paham MB Cup tu apa. Size lingerie ke hape. hahaha...Meh aku explain sket. NCBC yg aritu main kira mcm off-record tournament yg dianjurkan oleh Selangor (<-- kot). KL pon ada, tapi dipanggil KL Open dan MB Cup adalah tournament Selangor yang unggul. Special'nya tournament KL ngan Selangor ni adalah, player2 utk state masa Petronas Cup nanti akan dipilih kat situ. So, sape yang teringin nak main state, kena la cemerlang, gemilang dan terbilang masa tournament nih. I didn't put much hope for that. Janji Cencorot power, aku sekadar pelakon extra je....
OK, review for that match. As expected, the young guns thrived (<-- btol ke perkataan nih). Pegasus menang tapi perbezaan score x byk. First 3 quarters, Pegasus didn't show any explosion; though they have Masri (<-- kira cam legend. Hahahaah..iya ke?). Whether team lain dah study gameplay diorang, atau diorang masih diawan-awangan lepas menang few tourneys before. Quite physical game, the one yang aku try utk elakkan. Susah la... kat luar kawan siap bertepuk-tampar, dalam court masing2 bagi siku, lutut ngan bontot. Elok2 dtg nak main basketball, ko gi blasah main UFC. But that's the beauty of the game. Abis game, ko "teman tapi mesra" balik..
Sepanjang aku duduk kat sideline, dengarla komentar2 amatur mahupon separa professional. Sekali lagi, aku selaku extra, duduk diam je la.... What else to say? Aku pon bkn reti main basketball sangat. Xleh komen lebey. I just need to be ready for tonight's game.

Line-up:~
  • Qayyum - G
  • Ah Seng - G
  • Emy - G
  • Aziem - F,G
  • Aku - G
  • Azhar - F
  • Nabil - C
  • Shah - C
  • Hafiz - G
  • Faiz - F
  • Kuda - G,F
  • Tajol - F,C
==Korang bukan kenal mamat2 nih, so buat2 kenal je la...==

From ncbasketball forum, I can say that Cencorot is being overly-rated. How to cope with the expectations...? My young padawans out there, pray for us....

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody