Monday, June 05, 2006

Chapter 71 - I'm Far Away From Home

Adoi...apa lah nasib badan ini. Tunggu sebulan utk practical hanya untuk dipost'kan dekat cyberjaya. Aduh!! Sudah jatuh dihempap enot. Hmm... pagi tadi dah sampai office PJ pkl 9 tepat. Ye la, dalam offer letter kata masuk keje pukul 9. Tunggu punya tunggu, nak dekat pkl 10.15 baru dapat jumpa akak yg arrange offer letter aku. Katanya aku kena report duty kat ICT senior manager.

"Encik kena report duty kat ICT Senior Manager"
"Kat mana tu?"
"Cyberjaya"
"&(*%&*^(*$%$$#%!!!!" <-- dalam hati

So mulalah perjalanan ini. Drive for almost 40 minutes, sesat kat dalam cyber ni sampai terlajak ke Precint 1, Putrajaya. Camne bleh terjadi ni... Right now I'm very thankful and appreciating all the U-Turns in Shah Alam. Pasal kat sini kalau terlajak jalan, mmg jauh nak patah balik. That's explain why aku terlajak sampai Precint 1.

11.30 am - masuk keje for the first time. Jumpalah akak2 dan abang2 dan makcik2 dan pakcik2 dalam office ni. I've been introduced by my supervisor and thankfully the office X besar mana dan x penat la berjalan nak round office. I'm stationed in a cubicle in front of the glass server room and it's quite a view.

11.45 am - dah sangap.

12.30 pm - lunch ngan officemate ntah kat mana. Tapi situ mmg ramai manusia lunch especially students dari MMU dan LimKokWing. Unfortunately, meja sebelah aku di'occupied oleh sekumpulan lelaki yang mencuba sedaya upaya untuk menyerupai seorang wanita.

1.30 pm - sangap kembali. Nasib baik ada kengkawan yang online YM!.

3.30 pm - Aku nak balik!!!!!

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody