Saturday, November 06, 2004

Chapter 4 - The True Color Of His Act

はじめまして! Finally, I’m fully recovered from the devastated flu. Lega rasanya, cuma takut2 nak keluar time tangah hujan. Bukan nak kata kalau kena hujan PASTI demam, sebab kalau dah Tuhan dah nak kasi kita demam, demam punye la…tak kisah la kena hujan ataupon x kena, rite? Lain orang, lainla gayanya. Cam aku, ada masanya kalau kena hujan pastu lak bersin2…maknaknya nak selsema la tu… cam member aku lak, kalau x main basketball satu hari boleh pening2 kepala ngan selsema. Weird huh? Well, I hoped u guyz out there dapat jaga kesihatan korang tambah2 lagi nak dekat raya nih sebab skarang M’sia tangah dok musim hujan. Generally, the rainfall outlook for M’sia from Sept 04 until March 05 is expected to be normal to slightly normal. Due to continued warming in Central Pacific Ocean, there’s a moderate possibilities of a weak El Nino developing in early year of 2005. Harap masa wedding abang aku bulan 12 ni x hujan la….

~sigh~…. Yesterday, result of democracy in US had favored to G. W. Bush. Actually, I’m not into both candidates. One is pro-yahudi and the other one is war-maniac. Seperti report dlm paper, sape menang pon x mengubah apa2. Kedua2nya pon akan mendatangkan masalah nanti. Namun punca kemenangan Bush sbb media dan pemikiran msykt US sendiri. Rumah putih dah issued few warnings regarding the dangerous that they will face (terrorist act in particular) and therefore, they choose to stick with their war-president. In simple words, by promoting fear dengan menggembar-gemburkan through media, diorang dapat pegang vote. hmm.... Other factors were the moral value including gay marriage dan pemilikan senjata. Those people just being paranoid and phobia… Malas ah nak cakap, Cuma diorang nyer election this year bleh tahan la hyped. Aku perasan dalam paper 1-2 minggu lepas, ada gambar Paris Hilton pakai T “Vote or Die”. Reason is, to remind US citizen to vote. The funny thing is, she didn’t even register to vote. Hampeh betul la pewaris Hilton nih. Aku ada gak tengok cerita dia ngan Nicole Richie , ‘Simple Life’. Kononnya nak prove yang diorang ni bleh hidup simple sambil ringan2 tangan tolong family angkat, tapi super hampeh. Bukan saje berat tangan malah menyusahkan orang sekeliling. I don’t know whether they’re purposely act childish or mischievously or they just being themselves just like any typical anak orang kaya kat Europe sana. Tak caya tengok cerita lepas tu kat Astro (Thursday, channel 70, 9.30 pm), ‘Young, posh and loaded’. Yer rite, loaded with crap!

Few days ago keluar cerita pasal 2 beranak yang mati dilangar keretapi sewaktu tangah cakap tepon. Kenapa dia cakap tepon kat atas landasan keretapi? Sebab kat Machang cuma di atas landasan keretapi, atas pokok ngan atas bukit je yang clear reception handphone. We were questioning, why Telcos (Company yang dapat tender buat pencawang) x pasang pencawang kat kawasan2 pedalaman. Sebab x economical ke? Therefore, untuk mengatasi masalah mcm ni, especially after what had happened, starting next year banyak lesen akan dikeluarkan kpd sykt2 telekomunikasi utk membuat pencawang sendiri di negeri masing2; meliputi kawasan berbukit, hutan, bandar dan luar bandar. Cam biasa, sebaik saje satu2 tragedi berlaku barulah pihak berkuasa mula bukak mata. That’s how most things work in M’sia. Sad but true.

2 comments:

Anonymous said...

simple life bes...y,p&l kureng aah...altho' they show the same *thing*...MORON (wif lotsa moolah)!
jeles gak aa tgk mamat yg hisap cigar mcm 'top of the world' tuh (the one whos makin his 1st mil in early 20s)
weih..ko dpt mane weather rep nih? dah aa ayat skema smcm je...hehe takkan cut n paste kot? ampeh nye dak...

one more thingy...buat aa chatbox or sumthin...malas aa nak komen kat komen nih...ok...mmg utk komen pon..tp chatbox sng sket...dontcha think?

keep up the gud work corpsy~
a good read, i say...


-=/\/=-

somebody said...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody