Tuesday, November 02, 2004

Chapter 2 - The Agitate Shadow

もし もし.... how u guyz doing? skarang aku tengah selsema... sebab tu kurang aktif sket. Few days before, aku ngan family aku pegi melawat adik aku kat Pasir Salak. She's going to sit for SPM this year. Siannye, dia kena selsema....tapi aku rasa dah ok kot. BTW, we'd stayed at Teluk Intan for a night then esoknye baru balik ke KL. Teluk Intan terkenal ngan menara condong yang mcm leaning tower of Pisa kat Italy sana, tapi versi yang ni kurang condong sket. Aku rasa cam ada orang tinggal kat dalam menara tuh, sebab nampak ada mamat tengah sidai kain baju kat balkoni menara tu. Maybe orang yg dok buat keje2 maintenance kot... Pasal pekan dia, x la besar sangat and the most happening shopping complex there is Fajar ngan Billion. Time aku gi tu mmg crowded, yela...satu2nya shopping complex yang ada katakan... 1 thing yang aku suka gi sana, masa lalu kat Kg Gajah which is located 2-3 kms from Pasir Salak kalau ikut Tapah. Situ terbentangnya sawah padi yang nun menghijau. Secara jujurnya, aku mmg enjoy scenery tu. Macam gambaran aku masa kecik2 dulu; kalau masa kelas art kena lukis gambar permandangan, mesti ada bukit-bukau, sawah padi dgn matahari. But I questioned myself, sempat ke anak cucu aku nak tgk permandangan macam nih?? 10 to 20 years from now, surely x byk tempat2 mcm ni lagi. No doubt yang “bersawah” ni the most important part in M’sian agriculture sector but who knows in years to come, semua sawah padi diorang letak dalam rumah hijau. Camne lak rupanya karang….

Semalam lak gi temankan mak aku ke Jalan Masjid India. Walaupun demam, sanggup gak ikut… anak yang baik katakan. Anyway, the first word that came out of my mouth was, “Wow”. Banyak giler yang berubah. Sebab dah lama x pegi sana, in fact, the last time aku gi sana pon masa Ramadhan tahun lepas. Kemeriahannye still sama. Tempat pon dah cantik sket. Dulu kat Jalan Masjid India, bersepah taik burung sampai nak jalan pon geli. Tapi skarang dah xde lagi sebab DBKL dah letak bumbung canopy mcm kat Petaling Street tu. Peniaga yg kat depan masjid tu pon nampak dah organize sket. I think DBKL did a great job by providing them rak2 utk meniaga. X de la peniaga2 yang ‘overspace’kan perniagaan diorang. Senang skit orang nak lalu-lalang. Another thing, member aku cakap awek sana cun-cun belaka sampai dia dah naik seronok follow member aku gi sana. Aku tengok kebanyakkan diorang ni cam datang dari pantai timur. Cik mek molek yang mmg molek dipandang tapi kureng molek didengar. Sebab bila dengar diorang speaking Kelantanese sesame diorang, mmg sepatah dua je yang aku tangkap, yang lain haram x paham. Hahaha…. Satu lagi yang aku perasan, mamat2 peniaga yang x pose (bukan semua ek). I was watching this fella and I noticed yang dia nih tunduk lain mcm je. Aku ingatkan sakit perut ke hape, rupa2nye tgh layan air tin. Hampeh betul. Aku ada baca kat blog member aku yg dia dah x heran tengok mamat2 cam nih kena cekup sebab x pose. Aku pikir esok lusa kena la tu kot…. Ah! aku lupa lak nak tanya member aku kat mana gerai mak dia. Mak dia meniaga brooch kat situ. Dia promote yg brooch mak dia cantik2. Mmg betul pon sebab aku pernah kutip 1 brooch yang worker mak dia tercicir kat depan umah dia. Aku pon dah x ingat kat mana aku letak mende alah tu. Cantik mmg cantik, tapi bukan aku boleh pakai pon…

Anyway, to my sis…. がんばって ください! ( Ganbatte Kudasai! @ good luck!)

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody