Wednesday, November 03, 2004

Chapter 3 - The Untouched Cloud

もし もし.... Aku masih selesema lagi dan rasa kepala dok pening2 sket. Aku rasa post-effect selepas main Battlefield Vietnam 1942 semalam ngan member2 aku. Aku mmg xleh nak main game2 camtu walaupun seronok dapat bunuh member2 aku (dalam game tu la). Hahahaha… Adeh! peningnye…. Paracetamol aku dah try tapi still tak ok-ok lagi. Maybe I need to take some Clarinase. Need to wait till my dad come home, bcoz I can’t find any in the kitchen, plus he always keep some in his bag. Anyway, kenapa la diorang x bukak farmasi kat shop-lot belakang umah aku nih…. Tapi banyak lak lemak kalau semua nak ikut selera aku je… hehehe

“Kita mampu….. Marilah kita 7 sekeluarga…. Bla…bla…bla….. Encik sudah cakap banyak, ni saya kasi air kotak….. Soya bean takdak ka?”. Hehehe, korang mesti ingat aku merapu ntah apa kan…. Sebenarnya, tu keratan iklan Toyota Avanza yang tengah tunjuk kat TV skarang. Somehow, aku x berapa suka tgk iklan tu, menyampah pon ada. Tapi nak cakap pasal kereta tu, a unit of Toyota Avanza is cost not more than RM 63k (1.3 Auto in Peninsular Malaysia). Yerp. U heard me right… For me, it’s quite cheap for a MPV. Aku baru tau yang Toyota ‘manufacture’kan kereta tu kat kilang kereta Perodua. . What makes it cheap is the fact that they’re using Perodua’s spare-part. No wonder la… Cousin aku sedap2 je cakap yang Toyota nak takeover Perodua (ye ke…?). Aku rasa dia silap dengar tu kot. So, I asked my brother, “Kalau camtu, senang remuk la Avanza tu karang cam Kancil” (no offense, mmg betul pon. I’ve experienced it myself couple of times). Abang aku cakap maybe spare-part je Perodua nyer, body pakai Toyota nyer. OK gak la kalau camtu. The price is said as affordable, tapi mampu ke aku nak beli? Huhuhuhu……

Mention about advertisement, aku teringat iklan kat radio Era. Not any regular product or brand ad, tapi iklan pasal kesedaran masyarakat terutamanya kepada pemandu2 kereta kat M’sia ni. Apa yang terkandung dalam iklan tu, seolah2nya ada mamat tu tengah meluahkan rasa panasnya sebab the other driver x angkat tangan kat dia lepas dia kasi driver tu overtake. I’m bit curious, takkan mende tu pon nak kena ajar, rite? Kita kena paham2 sendiri la… It’s sad to think how concern-less SOME M’sian drivers are. Well, M’sians are sensitive. Things such as being respect and being acknowledge adalah sangat penting. We want to feel appreciated by doing something good, contohnya cam berhentikan kenderaan utk kasi org lain jalan then org tu senyum dan angkat tangan kat kita. Kan best camtu. For me, in order to get that, we first need to give some of those. Maybe there was time yang kita lupa bende2 macam ni sebab leka ngan bende lain. That’s one of the reasons why those kinds of advertisement were aired. Untuk sering mengingatkan kita agar menjadi lebih prihatin.

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody