Tuesday, December 04, 2007

Chapter 155 - I Am Damned?!


Punca kesesakan aku setiap hari. Jem x hingat. orang yg sibuk keluar ke ibukota dari 3 arah di asimilasikan kedalam satu lane. apa kejadah semua ini? Tambah pula dengan construction yg menyempitkan lagi lane2 yg sedia ada. nasib kereta ada radio, kalau x... jadi sewel aku. InsyaAllah, construction of the new flyover akan memudah sekian makhluk yg menumpang di jalan sentul itu. rasa2nya mid-next year dah boleh aku merasa nikmat tidak jem dipagi hari. That if my new job requires me to commute on that route. That's right...new job. I mentioned before that, my current job is just a temporary. NO epf, kwsp, socso, perkeso, tesco, carrefour...none what-so-ever. by the end of each month, i'll only receive a naked check... with the agreed figures of course. Nk clear check pon amik masa 3 hari. Sooooo uncool.

I bought a new WiFi Modem the other day, i went to DigitalMall with Ammar n Apis. Ammar also bought the same modem. Alasannya, mudah nk troubleshoot. previously, i use the 3Com WiFi modem, which was strucked by lightning...twice. That's why emak dan ayah pesan suruh guna lightning adapter kat phone jack. Maaf..saya ingkar. Lesson never learned....skrg ni agak2 kalau hujan, cabut cable. abih cerita. X yah abihkan RM15 nk beli bende alah tu.

So, with the new modem, i can surf internet on my bed. that's something everybody know already, rite. of course dengan WiFi, anybody can surf internet even tgh berak ataupun menjemur kain diluar. Ish...apa point aku nih. oh... actually with my new sleeping habit where my sleeping time averaging at 10.30 pm, oftenly i got home at 8 pm, mandi, trus baring atas tilam while YM. daily...... MY LIFE'S BORING!!! i don't watch TV anymore (<-- except for Man Utd football matches). for now, i'm sticking with the habit. hopefully, with the new year just around the curb, i have the strength to change. Like Mr Pang and Mr Ng from my 'soft skill' seminar said, "Everyone have FOC (freedom of change)". Bless me with that opportunity, Allah...

Am I a Flirt?

I blame it on genetic. Hahahah... terbatuk bapak aku. But one thing I realized, I'm great at giving love advices to my frens. Those yg masih mencari cinta, yg dalam relationship mahupon yg dah putus cinta. Cakap aku sungguh berapi-api. Nasihat aku pon kalah Dr Fadillah Kamsah mahupon Prof Mashitah. Siap boleh jaja buku la kata orang. Tapi untuk diri sendiri? Huuuuu..kira nasihat tu x effective kat telinga sendiri... sah laku hanya utk telinga dan hati orang lain. Nk buat macam mana... I am Hitch... I am not Legend.... nor Pitt.

Am I an Idiot?

Yes.

Next

Amirul Fahrin Thambychek is becoming 2 years old this month. macam2 budak tu reti buat. Paham bahasa tapi degil. Namun menjadi kegilaan adik2 aku dan sedara mara.



<--
















Pic belah kiri tu adalah ketika kami membuat pertandingan muka hodoh. Semestinya aku menang. just hours before, he got stomachache and vomit all the time (picture on the right). So the bucket is ready next to him all the time. Terbungkang layu je...

Thanks for listening my mumbling-jumbling...ada sedikit mamai arini...

Challooo....

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody