Tuesday, December 27, 2005

Chapter 54 - Bring It On

Home alas.... It's great to be at home. New semester, new feeling, new motivation, new person. No complaint though. Oh yeah, except apsal harga minyak mahal ek? Walaupun ada subsidi dari kerajaan, aku still rasa mahal.

~Dasar x kenang jasa la kau ni~

"Ah, orang lain pon camni. Komplen harga minyak mahal padahal, negara jiran berebut2 seberang sempadan nak isi minyak Mesia. Minyak kat Mesia ni kira murah siot! Kena la ngan cost of living kat Mesia. Kalau nak bukak cerita pasal jurang ekonomi antara kaum + kedudukan geografi yg menyumbang kepada ketidakseimbangan taburan ekonomi, sampai esok x sudah. Dah la.... bayar je la."

~Ye la.... Takat subsidi 1.024 seliter baik xyah. Lebih la sket!~

"Banyak cekadak ko.... abis kalau duit kerajaan (yg merupakan duit rakyat) abih disalur kat situ, camne ekonomi nak berkembang. Bangunan x naik, jalan x turap. Pastu komplen lagi. Ah! Malas la nak cerita ngan orang yang x buta ekonomi ni. Baik korang masuk UiTM, dapat belajar ekonomi (x kira la course apa ko amik kat situ, semua WAJIB amik). At least berisi otak korang; ye la... daripada dok isi ngan gosip majalah mangga ngan URTV."

~Tapi UiTM x diiktiraf antara Universiti terbaik dunia... buat apa nak blajar kat situ. Lagipon bukan ke UiTM ni tmpt utk anak2 melayu yg x lepas nak blajar kat U yg lebih glemer kat Mesia ni.~

"1st of all, toksah gatal2 nak cari dalam senarai tu, memang xde. UiTM x boleh dimasuksenaraikan sebab UiTM bukan la U yg open. Meaning, bumiputra only. Inilah institusi yang nak menolong orang2 melayu dari zaman Tun Abdul Razak lagi. Kalau ko rajin cari orang gagal @ flunk @ menjahanamkan bangsa dari UiTM ni, mesti ko ada masa nak cari orang yang berjaya mengharumkan nama Mesia dan memajukan bangsa dan negara yg dtg dari UiTM. Ye la, nak kata UiTM ada pompuan bersalin anak haram dalam jamban, kat U lain pon ada. Nak kata UiTM ada rakaman blue, UM pon ada, UNITAR pon ada. Ah! UTM pon ada. Pendek kata semua U ada la..."

~Kalau cuma utk bumiputra, kenapa dalam kelas aku ada minah dari Maldives? Siap x leh cakap melayu lagi...~

"Eh, ko ni dak UiTM ke...? Pegi mampus la kau.... "

Ah...cerita pasal minyak, RM10 for my kancil can last for 3 days top (in Shah Alam only). So, apa cerita.... mana nak cekau duit. PTPTN x masuk lagi. Garu kepala........

Congratulation to my brader, Syam and sis in law for giving me a nephew. Damn cute boy named after my grandad, Amirul Fahrin Thambychek. Yea, my grandad's name is on the last part. Figure hows that gonna fit into IC... Anyway, siap la kau!! Apa yg abah kau buli aku masa aku kecik2 dulu akan kubalas padamu. Hahahaahahaha..... 26 Dec 05, 3.30 am, Hospital Selayang.

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody