Sunday, October 18, 2009

Chapter 236 - Loooong Absence

Salam Aidilfitri. I know.. i know.. dah sebulan Syawal berlalu baru nk salam bermaafan.. I was kinda busy with soo much things in hand. Still my hands are tied, I manage to gather strength to put some words in this beloved blog of mine.

dusk @ Penang Bridge

Aidilfitri yang lepas, aku sekeluarga sambut di Penang. Raya Kedua aku bertolak balik dengan first time menaiki Saga BLM. Minyak aku support, while TnG mak aku support. Belom sempat takbir raya berkumandang di Masjid2 dan surau2, aku sudahpon pokai.. Isi tank minyak kereta pon aku sagat guna Credit Card. Kalau xde dek Credit card tu, sudah tentu aku test experiment guna minyak masak, minyak angin atau minyak kuda sebagai ganti minyak petrol yang aku xmampu nak beli.
==disclaimer==
Walaubagaimanapon, kredit aku masih tidak ditahap kena masuk kaunseling AKPK. Dapat je paycheck, account sudah balance. Kepada rakan2 yang berkredit card, cuba elakkan baki bawa ke depan sbb consequences dia bila nk buat loan, check2 credit history, rupa2nya anda ni agak tegar nk bayar balik. Juga alang2 nk remind, sesape yang buat loan PTPTN sila la bayar balik sikit2.. kawan aku sorang dah blacklist dari keluar negara angkara ingkar 3 surat lawyer.. aku baru sampai satu je..
==++==

Raya pertama sempat aku luangkan dengan keluarga di Gombak, Cheras, Bangsar, PJ dan ehem ehem Kota Damansara. Berjalan sakan aku dari pagi sampai ke malam, tapi duit raya satu sen pon xdapat tahun ni.. dan atas sebab2 kewangan yang tak mengizinkan, tahun ni xde budget nk bagi duit raya. semua budget duit raya dah di'channel'kan kepada Padini shirt, belt and pants. Erm.. tahun depan ye anak2..

cantuman meja yang terpanjang pernah aku tengok


Kek Lok Si Temple

Beraya di Penang xpernah aku rasa bosan. sepupu sepapat semua xjauh umur. dah besar2 ni, masing2 ada kaki (a.k.a kereta). lepas puas beraya dirumah sedara mara, kami beraya di shopping2 complex, di Kek Lok Si Temple, dan di Gurney Drive. Adik aku yang berjiwa independent tu bising nak pergi Kek Lok Si Temple. Nak cari baju Tai Dye, thai dye, tie dye.. ntah la. bunyi camtu, tapi nk eja aku tatau.. Pegi sampai atas, tapi jumpa sehelai je. itupon size S (beli jugak sbb mungkin kawan2 dia yang kerempeng dan halus2 tu nk beli ke..). Also xpernah miss event main bowling dengan mereka, termasuk la raya tahun ni. dan aku pelajari sesuatu yang baru tahun ni... aku ni agak mesra longkang rupanya...

It was a wonderful Eid. I spent it with my family and sweetheart. hopefully, soon I can spend Eid together with both of them.

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody