Friday, January 07, 2005

Chapter 14 - The One On The Wedding Day

It's been 2 weeks since my bro gotten married. At first, I want to post this right after the wedding, but it's been a bz week afterall. OKla... wedding tu meriah giler. Start with akad nikah pada hari Jumaat(24.12.04), bersanding kat rumah perempuan(25.12.04) and lastly kat umah kitorang(26.12.04). Apa yang meriah, rumah ni x henti2 kunjung tiba dari sedara mara yang datang. Makcik2 & pakcik2 overnight for several days sebab nak tolong itu dan ini. Hiruk pikuk cousins dan anak sedara lari2 keliling umah. Setup meja dan kerusi, pasang khemah, angkat itu dan ini, kemas itu dan ini. It's tiring but fun sebab buat keje ramai2.

My dad rent 2 buses so kitorang sefamili boleh gi sekaligus ke wedding ceremony kat umah pengantin pompuan. Betul gak ckp ayah aku, leceh kalau nak pegi bwk transport sendri2. Nak cerita pasal parking lagi, duit minyak lagi... tu x kira yang sesat lagi tu. So dipendekkan crite, ayah aku pon sewa 2 bas, famili belah mak dan ayah aku campur2 naik 2 bas tuh. Rasa cam nak balik kampung lak. Nasib baik tak jauh je... kat Selayang je. Alhamdulillah, masa ceremony tu cuaca baik. Ada la mendung sket, tapi x hujan. Kepada kawan2 yang duduk dekat umah aku...sori terlupa nak jemput. One of my close fren siap sms lagi marah sebab x jemput dia. Aku pon jemput la dia on the spot. Last2 dia ckp yang dia on diet, so xleh dtg...lgpon dia kat UIA by that time (Blah la Ali...ko dah kurus, buat apa nak diet lagi...). Actually, bukan x menjemput, tapi terlupa + malas. Nasib baik kengkawan bball datang dgn tanpa segan silu, habis jugak sehidang lauk tu. Hehehehe.... Also, thanks kat Azan yang datang sambil menjemput Izah, Farid dan Din.

In the end, bila majlis dah tamat, kitorang lepak ramai2 kat luar sambil minum kopi dan sirap kenduri. Bergelak ketawa, crite memacam and by that time la my dad announce pasal kejadian gempa bumi dan tsunami yang melanda M'sia. Aku ingat x serius la, then bila tengok berita malam tu baru tau kedasyatan bencana alam tuh. Ianya adalah something yang perlu kita renungkan dan ambil iktibar. Hmmm....

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody