Sunday, November 16, 2008

Chapter 203 - Resistance

Erm.. nak bagitau ke, tak..?

kalau bagitau kang, ramai ngaku kawan...

kalau x bagitau, kata aku kedeq...

bagitau je la...

.

..

...

aku da beli PS3 minggu lepas. expected nk beli hujung bulan ni. nak tunggu gaji katakan... then, bila aku ngan partner in crime aku pegi survey, ada rumors kata harga PS3 Malaysia nak naik harga. most probably outsanding demand ataupon harga utk krismas. then we were left with Singapore's PS3. one thing bugging us about Singapore's PS3 is the warranty. "kalau lu mau pakai itu walanti, lu pegi singapore la kasi hanta". kata apek tu. so, to be on the safe side, we chose the Malaysia's PS3. console kosong including 1 Dualshock 3 controller, kalau kat kedai biasa ranging dlm RM1550 - 1650. dekat sony dealer (style/center) dia offer 1 console, 1 controller ngan 2 game free (chosen games) for RM1800. since area Sg Wang ada 2 sony sytle, kitorang pilih kedai yg bagi best offer. i picked Assassin's Creed and Soul Calibur, while my friend picked Siren and Resistance. then i bought PES 2009 and he bought Metal Gear Solid 4. Dem. 1 game mmg mahal. Ori la katakan.... sejak berkerjaya ni jadi bengap nk pakai original walaupon tak berapa berkemampuan. better la.. nk tunggu hackers sedunia pirate'kan Blu-Ray, ntah bila la... Blu-Ray Writer pon berbelas2 ribu ringgit skrg ni.pastu ada support online gaming. the game price depend on release date and games' popularity. mcm PES2009 tu mahal sket sbb baru lagi. so aku beli ngan harga RM220. MGS4 game yg popular walaupon dah lama kuar, member aku dpt RM190.


Better la beli ada kawan2. leh tukar2 game. lebur jugak poket kalau nk rely kat diri sendri. skrg ni pon tgh proses racun kawan2 suh beli console. hehehe. Weh...beli la..

skrg ni pertimbangan aku nk beli tv crt atau lcd. cewah2 macam kaya sangat aku nih... bukan skrg la nk beli, semua dlm rancangan. kita merancang, Tuhan menentukan. Sorry to say, HD TV xde potential dlm Malaysia ni, sbb RTM mmg xde rancangan nk tukar definisi siaran. Al-kisah derang nk tukar jugak, berjuta2 ringgit la kena spend nk tukar sistem pemancar. Org awam pon nk kena tukar TV kepada HD TV. apa kes? kalau serius nk tukar definisi pon aku budget penyiar swasta yg akan mengorak langkah. ASTRO tatau la, mungkin integrate sikit2. atau pon ada broadcaster yg baru offer siaran cable dlm HD. perghhh... So, as i said, antara 2 tu la. LCD yg so-so saje atau CRT.

nasib la aku xde tanggungan...

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody