Tuesday, October 10, 2006

Chapter 101 - Red Sun II

Oh... jerebu... uhuk uhuk..... like I said before, this thing gonna be something like yearly event. Just there's nothing to celebrate and extra things to worries. Health in particular. This morning I drove from Kajang to Shah Alam through Putrajaya Highway. I enjoyed the view of the whole city of Putrajaya from the flyover, but this morning I saw almost nothing. Thanks to Indonesia for their daunting effort on putting down the forest burning. Although x kronik lagi, but still merimaskan cos jerebu ni memanaskan keadaan. Bilik aku ni dah macam oven. Nasib baik hujan sket tadi. But, you know what? Hujan pon xleh nak buat apa2. Mintak doa kat Allah je la... Dia yang memberi, Dia juga yang menarik balik.... Anyway, what am I doing at kajang? Just some mini holiday with my family there. My brother staying at this awesome villa at Country height. just for few days though. Yang macam haramnya, adalah masa nak pergi kesana. Stupid as hell tempat tu nak aku cari. Dah la aku x familiar ngan kawasan Kajang. Redah abis pekan Kajang tu. Nak cari topup punya pasal (<-- weh! dah sebulan lebih aku x topup). Abang aku dah hangin menunggu aku. Trust me, I was so pissed, almost kat semua bende aku carutkan. Nullify all the pahala puasa aku. Luckily, I found him. I was almost give up. pikir nak gi Shah Alam balik. Bangang punya tempat!

Korea had succesfully tested their nuclear weapon. Melenting orang2 kat dunia ni especially geng2 keparat USA ni. How come they can have that shit, while others can't? They always think that they're the world savior. Savior my ass! As for me, my opinions are clouded by the emotion. Basically, that shit is bad. Weh, kalau missile biasa meletup, dia sekadar meletup je... right? Tapi kalau Nuclear meletup, bukan saja dia meletup, x pasal2 ko bleh jadi mutant. Ganas kan? Dengan adanya Nuclear ni kat Korea ngan Iran, at least balance la sket kan (<-- logika budak terencat). Anyway, aku predict akan adanya Perang nuclear kat mukabumi ni someday. Bukan nak mintak, but it's somehow imminent. US can't sit still over this. Sedangkan bila dia "rasa" ada WMD kat Iraq, abih ranap 1 Iraq tu dibuatnya; apatahlagi bila memang ada WMD kat Iran ngan Korea. Cepat2la develop technology supaya aku bleh hidup kat marikh. Huhuhuhu....

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody