Thursday, February 16, 2006

Chapter 58 - One Head or Just You?

What type of fren do you prefer? The one yg sekepala or totally opposite with you? Can you define sekepala? For me, kawan "yang sekepala" bukanla kawan yang mempunyai minat yang sama dgn anda. They do not have the same interests with you. Kawan "yang sekepala" adalah kawan yg despise the same thing. X kesah la bende tu orang ke, cikgu ke, pemerintah ke, game ke; but most definitely, kawan anda yang lain. Perhatikan diri sendri dah cukup. Contohnya, 3 orang (A, B ngan C). 3 makhluk ni suka main bola (kira mempunyai minat yang sama), tapi A ngan B benci giler kat C sebab C perangai cam sial. A ngan B menyampah giler ngan C (despise the same thing). So, most of the time A and B hang-out, kutuk C blakang-blakang. So, A ngan B dikira sekepala. Tu je...

Aku nak kira kawan baik tu banyak.... kawan yg jahat tapi mulia pon ada.... tapi aku xleh handle kawan yang gelabah. Pikir sendri bagus. Xnak ngaku kalah dan salah. Pikir sendri bagus lagi. Angkat bakul, dalam bakul sendri juga ada. Meluat habis.... Xnak ngumpat la kat sini.

Tapi ada kes dulu ngan roomate member aku. Aku slalu lepak bilik member aku tu. Pastu satu hari ni aku perasan yang roomate dia tambat kerusi kat meja study dia. APA KEJADAHNYA... aku tanya member aku ni. Dia kata roomate dia ni selfish sket. Kira aku ngan member aku ni sekepala la..... So, 1 hari ni aku cakap kat roomate dia dalam nada bergurau, "pe cerita ikat kerusi ni?? nak alih x bleh la.... ko ni, jual ikan la....". Aku maksudkan jual ikan tu 'selfish'. Dia senyap jek, tapi mesti dalam hati dia kata,"Lebih la ni main nama bapak aku.... tau la bapak aku Embong". HAHAHAHAHHAAH.......Get it? Selfish = jual ikan = Embong = ikan Kembong. Jahat x jahat la aku....

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody