Thursday, February 10, 2011

Chapter 255 - GOLLLLLLL

Syabas Malaysia for their win over HK. 3 ranks below us. Time bolasepak M'sia nak memancut hebat, sayangnya xde sokongan yg padu. Tapi rata2 10k manusia muncul di Stadium S.Alam smlm. Kenapa baru pagi ni aku tahu? Aku xbaca paper kah? Bila ada mende2 camni, media kena kaw2 kasitau rakyat. Aku kalau tau semalam dah usung perut ni gi sana nk tgk (nak usung bini, dia xminat bola).. Pasnni kalau ada lagi meh pakat member2 kita gi..Sekali lagi, tahniah Msia!!

Safee Sali ke Pelita Jaya. Bukan top club di liga Indon, tapi sebuah top decision oleh beliau. Ramai yg memperkatakan kenapa dia gi sana padahal main kat Indon je..? club corot je..? Pedulik sama mereka. Ada player tu dapat trial club German pon, pastu homesick giler babi, tak guna gak beb!! At least Indon, fan kasi gegar stadium dan cewek2 sana manis2 dong. Tolonglah FAM meningkatkan insfra bola Malaysia. Stadium, training ground, youth system, root support, etc. Supporters? Hal ni mesti juga diselaraskan dengan pengangkutan awam yang UMPHH... Bab ni yang kerajaan Malaysia fail sket. Kalau derang UP public transport, confirm selesai masalah. Rakyat pon sayang nanti. Percayalah. Boleh je perabihkan 50juta utk bawak balik anak2 peneroka, anak2 ustaz, lebai, tok siak, anak2 penggaji awam baikpun swasta dari Kaherah... mak bapak budak2 tu tetap gak kutuk, benci dan menyampah dgn kerajaan (apa kena ntah melayu nih?). Ni lak ada suara sumbang celaka mana ntah yg menyatakan rakyat Msia ni xseberani rakyat mesir dalam menentang kerajaan. FUCK U BITCH! Apa kerajaan kita bersekongkol dengan Israel? Ada rakyat kita yang hidup dalam darurat selama 30 tahun? Ada hak pendidikan kita ditolak? Ada pemimpin kita tapau duit rakyat sampai 70billion USD? Bitch tu pon belajar dari kecik sampai dapat degree pon atas dasar dan implementasi idealisma kerajaan. Ahh.. lari tajuk la pulak..

Hmm.. Pe kata try salurkan 50juta tu utk UPkan insfra sukan bola kita dan juga kemudahan pengangkutan awam? Hati aku pon senang nak pegi stadium tgk Msia menang.

Malaysia Boleh!! Auummm (bunyi rimau)..

Ciao.

1 comment:

Ammar Abd Halim said...

asal ko xtgk mechanics?

:: G Talk ::

:: ViD bOx ::


Wonderboy? - Nobody